Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

BAGFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Gençer: Ortak bulursak bölgede bir amonyak tesisi kurabiliriz”

BAGFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Gençer:  Ortak bulursak bölgede bir amonyak tesisi kurabiliriz”

Bandırma Gübre Fabrikaları (BAGFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Gençer, Eğer kendimize ortak büyük bir şirket bulabilirsek, bölgemizde bir amonyak tesisi kurabiliriz” dedi. Gençer, BAGFAŞ'ın, 45. genel kurul toplantısında bir soruyu yanıtlarken, ş

Bandırma Gübre Fabrikaları (BAGFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Gençer, “Eğer kendimize ortak büyük bir şirket bulabilirsek, bölgemizde bir amonyak tesisi kurabiliriz” dedi. Gençer, BAGFAŞ’ın, 45. genel kurul toplantısında bir soruyu yanıtlarken, şunları söyledi:
“Bildiğiniz gibi TANAP Projesi, bölgemizden de geçecek. Bu proje için amonyak gazı ihtiyacı var. Eğer, bize ortak olacak büyük ve uluslararası bir şirket bulursak, bölgemizde bir amonyak tesisi kurmayı düşünebiliriz.”
TANAP NEDİR?
Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nde (TANAP), Azerbaycan’ın Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğalgazın öncelikle Türkiye’ye, ardından da Avrupa’ya taşınması amaçlanıyor. TANAP, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek, Güney Doğal Gaz Koridoru’nu oluşturuyor. Ülkemizdeki 20 ilin topraklarından geçecek olan TANAP’ın kapsamında Balıkesir ili de bulunuyor. TANAP, Balıkesir ilinde Gönen ve Manyas topraklarından geçecek.
Haber: Önder Balıkçı



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı